fbpx
espa-banner.jpg

Blog

VPN Logo Medium

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Τι σημαίνει VPN; Χρειάζομαι ένα;

Καταρχήν, ο ορισμός του VPN: Τι είναι μια σύνδεση VPN; Σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια (ναι και οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν Βικιπαίδεια, τι νομίζετε;) είναι ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (virtual private network– VPN) το οποίο επεκτείνει ένα ιδιωτικό δίκτυο σε ένα δημόσιο δίκτυο, όπως το διαδίκτυο.  Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα σε κοινόχρηστα ή δημόσια δίκτυα σαν να ήταν απευθείας συνδεδεμένες οι υπολογιστικές τους συσκευές με το ιδιωτικό δίκτυο.

Ransomware Attack Scenarios

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η επιρροή του ransomware είναι τόσο μεγάλη είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να εμφανιστούν επιθέσεις ransomware. Ως επιχειρηματίας, η προστασία της επιχείρησής σας και μετέπειτα των πελατών σας, από το ransomware απαιτεί εξοικείωση με όλα τα σενάρια επίθεσης και λήψη μέτρων για την υπεράσπιση εναντίον καθενός από αυτά.


Με αυτή την ανάγκη, αυτό το άρθρο περιγράφει κοινά σενάρια επίθεσης ransomware και τι πρέπει να κάνετε αν μία από αυτές τις επιθέσεις σας επηρεάσει.

Network Security

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Είτε ηγείστε μιας μεγάλης εταιρείας είτε έχετε μία μικρή startup επιχείρηση, ο κίνδυνος παραβίασης των δεδομένων της είναι πάντα παρόν. Κι ενώ υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι χρήστες και προγράμματα που εποφθαλμιούν τα πολύτιμα αρχεία σας, είναι σχετικά εύκολο να εξασφαλίσετε την επιχείρησή σας και τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και των υπαλλήλων σας. Ακολουθούν 5 τρόποι που αποδεδειγμένα μπορούν να ασφαλίσουν τα επαγγελματικά σας δεδομένα.

Ransomware

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Μπορεί να απομακρύνει τα στοιχεία χρήστη από τον Internet Explorer, τον Firefox και το Chrome καθώς και από τα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird και Outlook.
Το κακόβουλο πρόγραμμα αποκτά πρόσβαση μέσω ενός αρχείου συντόμευσης στο φάκελο εκκίνησης των Windows που εκτελείται κατά την επανεκκίνηση.
Μια ομάδα ερευνητών ανέφερε ότι το ransomware FTCode είναι πλέον οπλισμένο με χαρακτηριστικά υποκλοπής  περιήγητών με κωδικό πρόσβασης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

it-advisor-bottom2.png
Ποιότητα υπηρεσιών πληροφορικής
προσφέροντας στην ανάπτυξη της επιχείρησης

Θεσσαλίας 13, Καματερό
215-2159851, 6944 468 667
support[at]it-advisor.services

© Copyright 2024 IT Advisor. All Rights Reserved. Developed by Houseofweb