fbpx
espa-banner.jpg

Blog

Backup

Backup as a Service

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Tα αντίγραφα των αρχείων, των συστημάτων, και των σταθμών εργασίας μιας επιχείρησης αποτελεί προϊόν στρατηγικής επένδυσης για αυτήν.

Η διαμόρφωση αντιγράφων ασφαλείας γίνεται παραδοσιακά σε τοπικό επίπεδο όπου αυτά φυλάσσονται στην έδρα της επιχείρησης. Το 99% των εταιρειών δεν διαθέτει μηχανισμούς λήψης και τήρησης αντιγράφων ασφαλείας σε εφεδρικά cloud storages (σύννεφο). Αυτό συνεπάγεται ότι  σε περίπτωση καταστροφής, κλοπής ή αδυναμίας πρόσβασης στον υπάρχοντα χώρο εργασίας η επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει και να επικοινωνήσει με τους πελάτες της.

H IT-Advisor παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις μελετώντας τις ανάγκες τους και σχεδιάζοντας την υλοποίηση αντιγράφων ασφαλείας σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη διαθεσιμότητα των δεδομένων τους από οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Η στρατηγική για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ορίζεται από τον τύπο και την συχνότητά των αντιγράφων,  λαμβάνει υπόψη της το είδος και την ταχύτητα του υλικού εξοπλισμού καθώς και τον όγκο των δεδομένων που επεξεργάζονται καθημερινά. Κύριο μέλημα σε κάθε οργανισμό ή εταιρεία, ανεξαρτήτως μεγέθους και προσωπικού πρέπει να είναι η σημαντική διασφάλιση της καθημερινής παραγόμενης δουλειάς (αρχεία και βάσεις) τα οποία πρέπει να διαφυλάσσονται  σε περισσότερα από έναν χώρους δημιουργώντας ένα ή και παραπάνω εφεδρικά αντίγραφα.

Η IT-Advisor διαθέτει πλήθος λύσεων έτσι ώστε τα αρχεία των πελατών της να είναι ασφαλή από άστοχη χρήση υπαλλήλου, αστοχία υλικού (δίσκος), μόλυνση από ιούς (ransomware), φυσικές καταστροφές, καθώς και αδυναμία πρόσβασης στον χώρο της εταιρείας. Η υπηρεσία κατά απαίτηση του πελάτη μπορεί να συνδυαστεί με την δημιουργία ενός εφεδρικού πανομοιότυπου μικρότερης η ιδίας κλίμακας ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος στο cloud, το οποίο θα ανοίγει παροδικά για να ενημερώνεται για τις αλλαγές και θα λειτουργεί μόνο σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στις φυσικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Το κόστος απόκτησης και διατήρησης ενός cloud datacenter σε αυτή την περίπτωση, κρίνεται ως ασήμαντο σε σχέση με τις διευκολύνσεις που μπορεί να προσφέρει σε περίπτωση ύπαρξης προβλήματος.

Η IT-Advisor σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία εξειδικευμένου λογισμικού για αντίγραφα ασφαλείας στο σύννεφο έρχεται να δώσει λύσεις στα παραπάνω προαναφερθέντα προβλήματα. Η εταιρεία μας σας προσφέρει λογισμικό (online-backup) το οποίο λειτουργεί όπως μία λύση αντιγράφων ασφαλείας αλλά με την διαφορά ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο σύννεφο.

Εσείς μπορείτε ανά πάσα στιγμή να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας με τρεις τρόπους. Είτε κάνοντας επαναφορά των αρχείων μέσα από την εφαρμογή που σας διαθέτουμε, είτε εάν δεν έχετε πρόσβαση στο γραφείο σας, χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση στο internet (παρέχεται από την ΙΤ-Advisor http://bck.it-advisor.gr ) και τέλος μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας και από το κινητό σας. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι τα δεδομένα σας στο σύννεφο είναι κρυπτογραφημένα με κωδικό που ορίζεται εσείς κατά την δημιουργία του αντιγράφου και είναι αδύνατο να διαβαστούν ( είναι ουσιαστικά άχρηστα) σε όποιον δεν γνωρίζει τον κωδικό πρόσβασης που έχει οριστεί.

Εμείς ως IT-Advisor θα παρέχουμε σε εσάς τα εξής:

  • Παροχή της εφαρμογής των αντιγράφων ασφαλείας σας
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (συμμετοχή πελάτη)
  • Καθημερινή παρακολούθηση των αντιγράφων ασφαλείας σας μέσω του δικού μας portal
  • Καθημερινή ειδοποίηση αναλυτική για τα αντίγραφα σας μέσω emai στο γραμματοκιβώτιο σας
  • Διορθωτικές παρεμβάσεις από εμάς όπου απαιτείται με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία
it-advisor-bottom2.png
Ποιότητα υπηρεσιών πληροφορικής
προσφέροντας στην ανάπτυξη της επιχείρησης

Θεσσαλίας 13, Καματερό
215-2159851, 6944 468 667
support[at]it-advisor.services

© Copyright 2024 IT Advisor. All Rights Reserved. Developed by Houseofweb